Drupal

Hoe kan ik drupal installeren ?

Drupal kan u manueel of via installatron installeren, via Installatron heeft u het voordeel dat de database en enkele gegevens automatisch worden aangemaakt.

 

Als u niet bekend bent met Installatron dan kan u eerst 'installatron' opzoeken in onze faq en die gids lezen. (in de installatron handleiding is er gebruik gemaakt van Wordpress, maar het installatieproces in installatron is te vergelijken met dat van Drupal).

 

Volledige informatie over Drupal kan u vinden op:

http://drupal.org/


Drupal installatie

Hoe kan ik een totale backup nemen van Drupal ?

Bekijk eerst hoe u van uw hosting pakket een backup kunt nemen via http://www.webcreating.be/faq/Webhosting 

 

Om 100% zeker te zijn van een goede backup kan u best ook een manuele backup nemen, bij Drupal is dit niet enkel van de files in uw public_html, maar ook van de bijhorende database, door dit te doen kan u veel problemen vermijden.

 

1)      Backup van uw database:

 

Log in op uw hostingpakket en navigeer naar “phpMyAdmin”, dit zal een verificatie vragen van uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw database. Deze kan u terugvinden in map “sites – default – settings.php” (onder ‘database’ en ‘username’) of in uw Installatron beheer paneel.

 

Drupal backup 1

 

Drupal backup 2

 

Eens in phpMyAdmin kan u in de linkerkant kiezen voor de juiste database, daarna kan u rechts navigeren naar “exporteren”, klik in het volgende venster op “start”. Nu kan u de backup van de database opslaan op uw computer.

 

Drupal backup 3

 

Drupal backup 4

 

Drupal backup 5

 

2)      Backup van uw files

 

Hiervoor raden we aan om een FTP programma te downloaden, standaard gebruiken wij “Filezilla”, dit is een bekend en gratis programma waarvan de features ook worden beschreven in: http://www.webcreating.be/faq/Webhosting en dan klikken op 'hoe kan ik mijn website uploaden'.

 

Open Filezilla en vul bovenaan uw hostinggegevens in, probeer connectie te maken via “Snelverbinden”.

 

Drupal backup 6

 

Onderaan hebt u nu 2 vakken, aan de linkerkant staan de bestanden van uw computer, rechts staat uw hostingpakket. Navigeer in de linkerkant naar de map waarin u de site wil opslaan en rechts naar “public_html – (+ eventueel uw submap)”, het handige aan een submap is dat de specifieke Drupal bestanden mooi gegroepeerd staan, als de bestanden in de root folder staan dan zijn er enkele files die niet bij Drupal horen. Hieronder een lijstje met de standaard Drupal files/folders.

 

includes
misc
modules
.htaccess (zeer belangrijk!)
index.php
profiles
scripts
sites
themes
authorize.php
cron.php
robots.txt
update.php
web.config
xmlrpc.php

 

Nu hebt u een complete backup van uw Drupal database en de files, probeer deze zo goed mogelijk bij te houden en regelmatig een nieuwe backup te nemen, zeker wanneer u een update / plugin wil uitvoeren op uw bestaande Drupal.

 

Offline backup herstellen:

 

Als er een error voorkomt na een update of een plugin dan raden we eerst aan om de backup van het hostingpakket terug te plaatsen, als dit niet werkt dan kan u de offline bestanden terugzetten.

Registreer uw domeinnaam

Voordat u een domeinnaam of hosting bestelt, controleer eerst de beschikbaarheid!

Voordat u een domeinnaam kunt registreren, moet u controleren of deze nog vrij is.
Maak daarom gebruik van onze handige zoekmachine om te zien of uw gewenste domeinnaam nog vrij is.

De domeinnaam van uw website is uiterst belangrijk. Hij is als het ware het 'visitekaartje' van uw website. Een surfer die uw domeinnaam ingeeft op het web, is op dat moment een potentiële klant en kan een bestelling plaatsen. Het is belangrijk om goed na te denken over de domeinnaam die u verkiest want een herkenbaar internetadres lokt meer bezoekers.

Webcreating biedt alle mogelijke topleveldomeinen aan tegen de voordeligste prijzen (.be, .eu, .com, .org, etc.). Bekijk onze volledige prijslijst.

WWW.