Reseller Domeinnamen

Wat is er allemaal mogelijk als reseller van domeinen?

De mogelijkheden zijn enorm ruim. Je kunt domeinnamen met elke mogelijke extensie registrereren, transfereren naar jouw account, traden (dit wil zeggen de domeineigenaar veranderen), profielen van domeinen aanmaken en aanpassen, nameservers updaten, je eigen nameservergroepen aanmaken, het laten versturen van EPP codes voor .be domeinen, URL- en emaildoorsturingen instellen, webhosting pakketten koppelen aan bepaalde domeinnamen, ... Dit alles kan in realtime, anywhere and anytime.

Wat houdt de reseller formule voor domeinnamen in?

Als reseller of wederverkoper van domeinnamen krijgt u toegang tot een online webtoepassing, waarin u zelf domeinnamen (voor uzelf, uw bedrijf, uw klanten,...) volledig kunt beheren in realtime. U kunt overal inloggen, zolang u maar over een computer met internet beschikt. Zonder tussenkomst van Webcreating registreert, transfereert, en bewerkt u uw domeinnamen waar en wanneer u maar wilt. Dit alles tegen aangepaste prijzen.

Deze prijzen zijn lager dan onze prijzen aan particuliere klanten. Dit omdat u zelf het volledige beheer van uw domeinnamen uitvoert, hoeft Webcreating hierin niet tussen te komen, en dat spaart ons werk. Voor de prijzen wordt er gewerkt met een staffelsysteem, dat wil zeggen, hoe meer domeinennamen per TLD u registreert, hoe voordeliger het wordt. Bijvoorbeeld voor een .be is de hoogste prijs slechts 7€ per jaar. Indien u 10 of meer .be's registreert, worden deze al goedkoper. De laagste prijs voor .be is amper 4 euro.

 

Webcreating doet enkel het onderhoud, updaten en ondersteuning van de systemen.

 

Voor betaling wordt er gewerkt met een creditsysteem. Zolang uw saldo hierop voldoende is, kan u domeinen registreren, transfereren, traden,... Uiteraard zijn zaken zoals profielen aanpassen, nameservers veranderen per domein, ... kostenloos. Als uw saldo onvoldoende dreigt te worden, dan kunt u dit verhogen door een betaling uit te voeren. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden waaronder een overschrijving, VISA kaart, PayPal,...

Gebeurt alles in realtime?

De meest gebruikelijke zaken gebeuren in realtime, zoals het registreren van .be, .com, .nl, .eu, .net, .org, .biz, .co.uk, .de, .info, .lu, .name,... Ook het transfereren van .be is sinds kort ook in realtime mogelijk met behulp van een EPP code.

 

Aan bepaalde registraties zijn er extra voorwaarden verbonden, dit kan gaan van het op voorhand geconfigureerd zijn van een DNS zone op het domein, bijkomende formulieren die ingevuld dienen te worden, local presence,... Voor deze domeinen bestaat er dan vaak een wachttijd. Local presence kunnen we steeds voor de gangbare TLD's aanbieden! Voor meer info kun je ons steeds contacteren.

 

Ook transfereren kan soms enkele dagen inhouden. Vaak gebeurt een transfer met een zogenaamde authorisatie code of EPP code (voor een .nl domein token genoemd), welke opgevraagd dient te worden bij de huidige provider (tenzij voor .be kun je deze zelf laten versturen naar het emailadres van de domeineigenaar, zoals het gekend staat in de whois op www.dns.be). Meestal is er ook een bevestiging via e-mail nodig.

Bestaat er een handleiding voor domeinagenten?

Jazeker, een volledige handleiding kun je terugvinden op http://www.webcreating.name.

Kan ik van een domein de URL doorsturen via de applicatie?

Ja, dat is mogelijk om in te stellen via de interface. Je kunt de URL laten doorsturen, al dan niet verborgen in een frame. Ook emails laten doorsturen via een catch-all is mogelijk.

 

De doorsturing gebeurt dan automatisch via een server van Webcreating. Het is belangrijk dat de domeinnaam die doorgestuurd wordt dan ns1.webcreating.be en ns2.webcreating.be als nameservers heeft, anders zal de forward niet werken.

 

Registreer uw domeinnaam

Voordat u een domeinnaam of hosting bestelt, controleer eerst de beschikbaarheid!

Voordat u een domeinnaam kunt registreren, moet u controleren of deze nog vrij is.
Maak daarom gebruik van onze handige zoekmachine om te zien of uw gewenste domeinnaam nog vrij is.

De domeinnaam van uw website is uiterst belangrijk. Hij is als het ware het 'visitekaartje' van uw website. Een surfer die uw domeinnaam ingeeft op het web, is op dat moment een potentiële klant en kan een bestelling plaatsen. Het is belangrijk om goed na te denken over de domeinnaam die u verkiest want een herkenbaar internetadres lokt meer bezoekers.

Webcreating biedt alle mogelijke topleveldomeinen aan tegen de voordeligste prijzen (.be, .eu, .com, .org, etc.). Bekijk onze volledige prijslijst.

WWW.